Data light (Nokia)
Product Embedded Media Object
Opdrachtgever X-ingredient (Nokia)
Opdracht:
De opdracht vanuit X-ingredient was: Wij willen een nieuwe manier om de Data Center Services van Nokia op het World Mobile Congress onder de aandacht te brengen. Binnen de grote stand van Nokia is er een afgesloten gedeelte waarin 64 stands staan, tussen deze stands willen wij opvallen en dat is waar jullie wat voor gaan maken. Het moet een object of manier van presenteren zijn die past op een klein oppervlak, moet snel te consumeren zijn en moet passen binnen de stijl van Nokia.
Winnaar van de "Revolutionary Research Award"
Projectgroep(vlnr): Jeroen, Twan, Jessie, Nick
Met het onderzoek dat is gedaan en het concept dat hieruit voort is gekomen hebben wij als groep de prijs voor het beste onderzoek gewonnen op ICA-presents. De jury prees de manier waarop wij onderzoek hebben gedaan naar de uitdagingen die Nokia heeft en hoe je de aandacht van mensen kunt trekken in een drukke omgeving zoals een beurs.
Methode & Aanpak:
Voor het project kregen wij als groep 8 weken, hier hanteerde wij een variatie op de 1-10-100 methode. Waar normaal gesproken de 1, 10 en 100 staan voor het aantal dagen in een sprint stond het bij ons voor 1 week, 2 weken en 5 weken. Na iedere sprint was er een oplevering van een prototype met presentatie voor de opdrachtgever. Dit was voor ons als groep een mooi moment om feedback te krijgen en om vragen te stellen.
Onderzoek & bevindingen:
- Beursbezocht: Zorg dat het er verzorgt en netjes uitziet en hou het kort
- Journalisten gesproken: Hou het kort en zorg dat het ook te snappen is zonder het hele verhaal te moeten afluisteren, soms kom ik bij een demonstratie halverwege ingelopen
- Standbouwer gesproken: Zorg dat er iets gebeurd rondom je stand, bijvoorbeeld een interactief scherm waar mensen omheen staan trekt automatisch meer mensen omdat ze nieuwsgierig worden
Concept:
Het concept is een grote interactieve tafel waarop een serious game gespeeld kan worden. De gebruiker heeft een 3-tal grote datatorens, 1 kleine datatoren en een data center tot zijn beschikking. Het doel van het spel is een configuratie samenstellen op een landkaart, afhankelijk van de configuratie gaan er groene of rode lampen branden in de datatorens en het datacenter. "Het prototype is gemaakt van hout & plexiglas en maakt gebruik van een Phidget om de sensoren aan te sturen, dit is van hout omdat het moest voldoen aan de door de HAN gestelde criteria"..
Advies:
Wij hebben als advies mee gegeven dat het concept gerealiseerd moet worden op een interactieve tafel. Hierbij kan het tafelblad dienen als topview van een stad of een landelijk gebied, hiermee kan Nokia inspelen op de uitdagingen van zijn klanten. In een stedelijk gebied zoals New Dehli is een andere configuratie nodig dan een landelijk gebied in Rusland. Beide vallen onder de scope van de Data Center Services en hier zou een interactieve tafel beter geschikt voor zijn. Daarnaast zou op een interactieve tafel ook de reikweidte van een toren gevisualiseerd kunnen worden.